Studeerkamer bureau en boekenkast

In het kort

De studeerkamer van een kunsthistorica en een medicus bevat veel boeken. Heel erg veel boeken. De klant zocht een oplossing voor de enorme stapels boeken: de meeste uit het zicht, maar de mooie boeken wel in het oog springend. 

Ook wilden zij beide aan een bureau kunnen werken, en hun bureauspullen handig weg kunnen bergen. 

NINOK Houtwerk ontwierp in nauw overleg met de klant deze inrichting op maat. De grote boekenkasten tot het plafond zijn rood&wit, dat past goed bij de inrichting van de rest van de woning. 

Waar we erg trots op zijn is het mooie essenhouten bureau en de essenhouten ladenkast eronder. De frontjes van de lades volgen precies de ronde vorm van het bureau. 

Het hout voor het bureau is door onszelf gezaagd en gedroogd. Zo kunnen wij de kwaliteit van het gebruikte materiaal goed garanderen. Onze zagerij zaagt mooie planken van de bomen uit onder andere het Amsterdamse Bos. 

Nog een mooi onderdeel aan deze inrichting, is dat wij de oude ladenkasten van Lundia hebben kunnen hergebruiken. Als spullen nog goed zijn, gooien wij natuurlijk liever niets weg. 

Een mooi, bruikbaar, duurzaam project. Onze klant hebben wij geinterviewd over het resultaat. Het interview zie je hier

 

Ontwerp: NINOK Houtwerk
Opdracht: Agnes en Rien

Foto’s: Yorinde Yulan

Ook een ontwerp op maat nodig?

Dit interieur is een voorbeeld van een toegepast ontwerp. Voor soortgelijke of andere uitdagingen komen wij graag met u in contact.