Chill Room

Kijk, hier worden we nou blij van!

Voor een klant in Bilthoven maakten wij deze prachtige chillroom van donker iepenhout. Het hoogwaardig interieur kan nog vele jaren mee, en dat was precies de bedoeling.

Diane De Smit, duurzaam architect van Dia Design, maakte het ontwerp. Zij bracht ons in contact met de klant die in een prachtige natuurlijke omgeving woont. De bewoonster wilde een interieur van hoge kwaliteit waarbij rekening is gehouden met mens en milieu. Dat is ons wel toevertrouwd, want we passen zo veel mogelijk inlands hout toe dat we zelf hebben gedroogd en gezaagd in onze Zagerij.Amsterdam.

Vol enthousiasme gingen we aan de slag. De nauwe samenwerking met ontwerper en klant was in één woord top.

Resultaat: Klant superblij, wij trots! Op de foto’s zie je wel waarom.

De klant had voor iepenhout gekozen en wilde dit in een donkere kleur. Zelf twijfelden we wat aan die kleurkeuze, omdat iepenhout van zichzelf een prachtige warme middeldonkerbruine kleur heeft. Hier kwam de ervaring van Dia Design goed van pas: ontwerpster Diane De Smit maakte een moodboard met kleurenschema. Dat bleek een overtuigend totaalplaatje.

Het ontwerp van Dia Design is heel modern. Dat is een uitdaging, want meubels van massief hout worden traditioneel gemaakt. Een beetje zoals je je grootmoeders kastje voorstelt: met van die deurtjes met panelen erin. Dit doen we omdat het massieve hout altijd blijft werken en je geen scheuren, krommingen of andere problemen in je meubel wilt.

Maar bij dit ontwerp konden we die traditionele methode niet toepassen. We hebben dus al onze meubelmakerkennis en vaardigheden uit de kast getrokken. Dat is nodig om het ontwerp volgens tekening te maken. Maar ook om het bestendig te laten zijn tegen de werking van het hout, zodat het er over een paar jaar nog net zo prachtig bij staat.

Onze afwerking is natuurlijk ook duurzaam en houdbaar. We gebruikten kleurolie en lak van RIGO Verffabriek. De banken en lampen zijn tweedehands via Eclectic-20, de wandlampen komen zelfs uit 1973 (kwaliteit!). Het juten behang is van Arte International. Studio Wae maakte het vloerkleed van restanten vloerbedekking.

Duurzaam en Eerlijk

Wij gebruiken alleen lokaal hout en natuurlijke afwerkingen. Ook iets voor U?
We denken graag met u mee!