EEN BIJZONDER VERHAAL

NINOK Houtwerk is ontstaan na de gewaagde carrièreswitch van oprichtster Nienke Verschuur. In 2010 gooide zij het roer om, studeerde vier jaar later af aan het HMC en ging van start met NINOK Houtwerk: een duurzame meubelmakerij waarvoor haar (kunst)historische kennis goed van pas komt.

Alleen lokaal hout
Eigen zagerij
Geen mdf
Geen schadelijke lijmsoorten
Een nieuwe boom voor elk meubelstuk

VACATURE

Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren meubelmaker / interieurbouwer om ons team te versterken.
Het betreft freelance werkzaamheden, waarbij je op projectbasis wordt ingezet. Je offreert voor het vervaardigen van een meubelstuk (keukens, kasten, e.d.) hoeveel uur dat jou zou kosten. Je mag het meubel in onze werkplaats (Amsterdam West) maken, maar ook in je eigen werkplaats. We verwachten een hoge kwaliteitstandaard van je werk en goede communicatie over de voortgang van je project.

Heb je interesse? Stuur een mail met je CV / profiel naar info@ninok.nl

OPROEP

Hallo HMC’er! Ben je net of bijna afgestudeerd? Of heb je gewoon een stel handige handjes?

Dan zijn wij deze zomer op zoek naar jou voor een leuk project met massief hout!

NINOK mag namelijk een plein inrichten met speeltoestellen en picknick meubilair. Hartstikke leuk, en ook echt wel een klusje, dus we zoeken versterking vanaf ongeveer half juni tot half augustus (Niet fulltime maar verdeeld over deze periode. Werkzaamheden en planning in overleg).

Let op: Het plein dat we gaan inrichten is in Amsterdam, alleen het hout ligt in Almere en we gaan het ook in Almere allemaal voorbereiden. Plaatsen is wel in Amsterdam. Een reiskostenvergoeding is bespreekbaar, afhankelijk van waar je woont natuurlijk.

Dus, houd je van hout en houd je van aanpakken? Meldt je dan aan bij NINOK voor een leuke, leerzame klus en tegelijkertijd een aanvulling op je vakantiebudget. Wat wil je nog meer?!

Heb je interesse? Stuur een mail met je CV en motivatie naar info@ninok.nl

BOMENFONDS

Voor elk meubelstuk dat we maken, planten we een nieuwe boom. Vinden we wel zo eerlijk. Dat doen we gewoon in Nederland, want wij zien graag wat meer groen op straat. Wil je dat ook? Doe dan een donatie of stuur ons je voorstel voor een bomenplantproject, zoals bijvoorbeeld bij een schoolplein of een park bij jou in de buurt.
Ik wil meer groen op straat

KANSEN BIEDEN

We bieden graag ruimte voor ontwikkeling en vinden inspiratie bij elkaar. Daarom leiden we vluchtelingen en studenten op en zijn veel van onze medewerkers vrouw. Ook halen we veel plezier uit sociaal-maatschappelijke projecten. Daarom zijn we lid van Springzaad en steunen we SDG Nederland.

DE VROUW ACHTER NINOK

In 2013 startte Nienke Verschuur met NINOK. Ze wilde meubels maken die langer dan een leven mee zouden gaan. Bovendien zocht ze een manier om haar interesse in mens, milieu, historie en kunst te combineren met haar liefde voor authentieke, ambachtelijke houtbewerkingstechnieken.
Waar ze blij van wordt? Creatieve oplossingen bedenken, mensen opleiden en ingewikkelde projecten ontrafelen.

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Omdat we liever meubels maken die een leven lang mee gaan, hebben het milieu hoog zitten. Vandaar dat we het hout in onze eigen zagerij verzagen. Daarnaast verwerken we nooit tropisch hardhout of mdf en kiezen we voor lokaal hout, bijvoorbeeld uit het Amsterdamse bos. Deze bomen zijn uitermate geschikt omdat ze hoe dan ook gekapt moeten worden, en anders in de versnipperaar belanden.

Lokaal hout

Wij gebruiken nooit tropisch hout met bijbehorende overzeese transporten.

Milieubewuste productie

Schadelijke lijmsoorten, oliën en lakken verwerken we niet.

q

Geen MDF

Vanwege het gebruik van schadelijke lijm en de fijne vezel verwerken we dit plaatmateriaal niet.