EEN BIJZONDER VERHAAL

NINOK Houtwerk is ontstaan na de gewaagde carrièreswitch van oprichtster Nienke Verschuur. In 2010 stopte zij met haar baan bij het Cobra Museum in Amstelveen en ging zich specialiseren in duurzame meubels van Nederlands hout.

Alleen lokaal hout
Eigen zagerij
Geen mdf
Geen schadelijke lijmsoorten
Een nieuwe boom voor elk meubelstuk

DE WERKPLAATS

NINOK heeft een prachtige grote werkplaats in Diemen. Kom vooral langs om even kennis te maken, dat vinden we leuk.
Bel of mail wel even vooraf, zodat je zeker weet dat we er zijn.

WERKEN BIJ NINOK

We vinden het altijd leuk kennis te maken met ervaren of net afgestudeerde meubelmakers. Op dit moment hebben we geen vacature, maar stuur ons vooral even een mailtje: info@ninok.nl

BOMEN PLANTEN

Meubels maken doen we van Nederlands hout. Het hout komt vrij bij bosonderhoud, dus het wordt niet speciaal voor pnze meubels gekapt.
Omdat zeker te stellen dat we ook in de toekomst nog gebruik kunnen maken van onze prachtige Nederlandse bomen, planten we voor ieder meubelstuk dat we maken een boom terug via Plan Boom. Doe je met ons meer? Dan kun je hieronder zelf ook een boom doneren.

Ik wil meer groen op straat

KANSEN BIEDEN

We bieden graag ruimte voor ontwikkeling en vinden inspiratie bij elkaar. Daarom leiden we vluchtelingen en studenten op en zijn veel van onze medewerkers vrouw. Ook halen we veel plezier uit sociaal-maatschappelijke projecten. Daarom zijn we lid van Springzaad en steunen we SDG Nederland.

DE VROUW ACHTER NINOK

In 2013 startte Nienke Verschuur met NINOK. Ze wilde meubels maken die langer dan een leven mee zouden gaan. Bovendien zocht ze een manier om haar interesse in mens, milieu, historie en kunst te combineren met haar liefde voor authentieke, ambachtelijke houtbewerkingstechnieken.
Waar ze blij van wordt? Creatieve oplossingen bedenken, mensen opleiden en ingewikkelde projecten ontrafelen.
Meer over Nienke en haar meubelmakerij lezen? NINOK staat in het schitterende boek Vrouw en Werkplaats

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Omdat we liever meubels maken die een leven lang mee gaan, hebben het milieu hoog zitten. Vandaar dat we het hout in onze eigen zagerij verzagen. Daarnaast verwerken we nooit tropisch hardhout of mdf en kiezen we voor lokaal hout, bijvoorbeeld uit het Amsterdamse bos. Deze bomen zijn uitermate geschikt omdat ze hoe dan ook gekapt moeten worden, en anders in de versnipperaar belanden.

Lokaal hout

Wij gebruiken nooit tropisch hout met bijbehorende overzeese transporten.

Milieubewuste productie

Schadelijke lijmsoorten, oliën en lakken verwerken we niet.

q

Geen MDF

Wij gebruiken schone en milieuvriendelijke materialen.