EEN BIJZONDER VERHAAL

NINOK Houtwerk is ontstaan na de gewaagde carrièreswitch van oprichtster Nienke Verschuur. In 2010 gooide zij het roer om, studeerde vier jaar later af aan het HMC en ging van start met NINOK Houtwerk: een duurzame meubelmakerij waarvoor haar (kunst)historische kennis goed van pas komt.

projecten afgerond

meubelstukken voltooid

antiekrestauraties

m2 tropisch hout uitgespaard

studenten opgeleid

stagiaires opgeleid

platen mdf verwerkt

Unieke werkwijze

Wat begon als een eenvrouwszaak groeide al snel uit tot een volwaardige meubelmakerij. Nienke’s interesse voor mens, milieu, historie en kunst geeft NINOK Houtwerk unieke eigenschappen. Zo wordt er veel aandacht besteed aan authentieke ambachtelijke houtbewerkingstechnieken en hoogwaardig, duurzaam design.

Ecologisch voetprintje

NINOK Houtwerk heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Dat betekent uiteraard dat tropisch hardhout en MDF uit den boze zijn, maar NINOK stelt ook de vraag of hout uit Noorwegen of Oost-Europa wel zo milieuvriendelijk is.
Om de ecologische voetprint zo klein mogelijk te maken, is NINOK een eigen zagerij begonnen. Het hout komt uit de directe omgeving, bijvoorbeeld beuken-, essen- of kersenhout uit het Amsterdamse bos.
Er worden bomen gebruikt die voor natuurbeheer gekapt worden en anders in de versnippermachine belanden. Nienke Verschuur: “De mooiste oplossing is om hier weer meubels van te maken die een leven lang mee gaan.”

Kwaliteit voorop

Daarnaast heeft kwaliteit altijd de prioriteit. Immers, kwalitatief hoogwaardig materiaal dat een leven lang mee gaat is daardoor ook duurzaam. Heeft massief hout bijvoorbeeld een kras of kring dan kun je schuren en dan ziet het er weer uit als nieuw.

Nieuwsgierig geworden? U bent altijd welkom voor een gesprek!

Lokaal hout

Tropisch hout met bijbehorende overzeese transporten gebruiken wij alleen bij hoge uitzondering

Milieubewuste productie

Bij keuze van olie, lak en lijm telt het milieu zwaar mee
q

Minimaal MDF

Dit plaatmateriaal wordt vanwege de verlijming en vezel niet gebruikt.