Eettafel voor tien personen

Ontwerp eettafel: NINOK Houtwerk in nauwe samenspraak met de klant
Uitvoering eettafel: NINOK Houtwerk
Datum: december 2015

Afmeting: 240 x 96 x 75 cm
Materiaal: Iepenhout uit Amsterdam (Stadshout)

Prijs: € 2.700,- (op bestelling)
Meer informatiecontact

In het kort:
Deze eettafel is in opdracht gemaakt van een Amsterdamse iep.
Het blad moest een flinke afmeting hebben, want het was de bedoeling dat er tien personen om de tafel zouden kunnen plaatsnemen. Dat is met de kerstmaaltijd gelijk getest en goedgekeurd!
Het onderstel van de tafel is bijzonder. De vormgeving ervan komt voort uit de vraag van de klant om de poten zo te plaatsen dat ze bij het zitten aan de tafel niet in de weg zitten.

Stadshout
Het iepenhout is in Amsterdam Zuid gerooid en heeft heerlijk grillig kunnen groeien (stadsbomen worden immers niet gekweekt voor de meubelproductie). Daarom heeft het blad een prachtige tekening.
Een mooi idee van het gebruik van Amsterdams hout is dat zo’n boom het Amsterdamse leven in zich draagt: hij heeft het stadse leven mogen aanschouwen, mensen hebben er vogelhuisjes tegenaan getimmerd en ik-ben-mijn-kat-kwijt-briefjes op geprikt. Dat deze boom een vervolg krijgt binnen de stad, vind ik geweldig!

Afwerking en onderhoud
De tafel is behandeld met olie. Het hout gaat mooi ‘leven’ door deze behandeling. Je moet hem wel eens in de een a twee jaar weer opnieuw behandelen, maar ook daarvoor kun je – wanneer je dat liever niet zelf wilt doen – bij NINOK terecht.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

januari 13, 2016