Friendship bench

In het kort

Friendship bench: opening the mind to finding solutions. 

U ziet het goed, dat zijn onze minster Kaag en Hare Majesteit Koningin Maxima op een bankje van NINOK! 

Maar dit project is nog veel mooier dan je nu denkt. Iedere vrijdag namelijk, geven wij les aan vluchtelingen – wij begeleiden hen bij de eerste stapjes op het pad naar meubelmaker, in opdracht van het ASKV. Dit zijn jongens die veel hebben meegemaakt, uit traumatische situaties komen en zich proberen te beraden op een nieuwe toekomst. 

Wij zijn er erg trots op om voor deze sterke mensen een rol te kunnen spelen in het weer opbouwen van een toekomstperspectief, en deze lessen geven we dan ook al jaren. We zijn altijd op zoek naar sociale / maatschappelijke opdrachtgevers, zodat de leerlingen, terwijl zij leren meubelmaken, ook een bijdrage kunnen leveren aan onze Nederlandse maatschappij. Daar wordt iedereen blij van. 

In september 2019 werden wij benaderd met de vraag of wij voor een conferentie over psychische hulpverlening in crisisgebieden een zogenaamde Friendship Bench wilden maken. Opdrachtgever: Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Superfijn om te merken dat dit project dus tot in Den Haag bekendheid geniet, en absoluut een kolfje naar onze hand. Onze leerlingen komen immers uit dergelijke crisisgebieden en hebben uit de eerste hand ervaring met de zware geestelijke omstandigheden waarin hun landsgenoten moeten leven. 

Kers op de taart is natuurlijk dat we dit bankje maakten voor Hare Majesteit Koningin Maxima. Mocht je haar persoonlijk kennen: we horen graag van haar hoe zij ons gezamenlijk gemaakte bankje vond zitten!

Meer informatie over de conferentie vind je hier

Wil je weten wat zo’n Friendship Bench nu eigenlijk is, neem dan hier een kijkje. 

En wil je onze leerlingen aan het werk zien, volg dan deze link

 

Wil je met ons spreken over deze lessen?

Deze Friendship Bench is een voorbeeld van de producten die wij met onze leerlingen voor uw maatschappelijke organisatie kunnen maken. Voor soortgelijke of andere opdrachten komen wij graag met u in contact.