In het kort:

Meer informatiecontact

Grote houten eettafel: “Japanse Vlinder”

In het kort

Deze eettafel is in opdracht gemaakt en sluit aan bij het Japanse lakwerkkastje en de Nederlandse meidenkast die ernaast staan in de woonkamer.
De eettafel is groot genoeg om met 8 tot 10 personen aan te kunnen dineren. Ondanks de lengte is de constructie zodanig dat de tafel geen extra versteviging in het midden nodig heeft, er zitten dus geen lastige of lelijke extra poten in de weg.

Het kersenhout heeft een prachtige grillige tekening, die mooi afgewisseld wordt door de ‘ad-random’ geplaatste vlinders van wengé.
In de loop der jaren zal het kersenhout, onder invloed van zonlicht, steeds roder worden en zich steeds beter voegen bij het rode Japanse lakwerkkastje ernaast.

De constructie van de tafel is een bijzondere en speciaal ontworpen voor deze klant. Het tafelblad rust namelijk tussen de poten in plaats van erop. Verder zijn de zijkanten aan de lange zijde met een grote ronding gefreesd, zodat je lekker comfortabel kunt zitten aan deze tafel.

Deze houten eettafel is zeer stevig en ondanks zijn grote overspanning wiebelt hij niet.

Tenslotte is het kersenhout van het tafelblad gepolijst (dat betekent heel goed en glad geschuurd) en daarna in de lijnzaadolie gezet. Lijnzaadolie is een natuurproduct dat de tekening van het hout mooi omhoog haalt. Het tafelblad krijgt hierdoor een wondermooi aanzicht.
Over de olie is een waslaag gezet, die je jaarlijks even moet vernieuwen om de tafel te onderhouden. Zo blijft hij jaren prachtig!

Ontwerp en uitvoering: NINOK Houtwerk 

Afmeting: 220 x 95 x 78 cm
Materiaal: Kersenhout (Zuid-Duitsland), wengé (tropisch)
Prijs: € 2.550,- (incl btw)

Ook een toegepast ontwerp nodig?

Dit interieur is een voorbeeld van een toegepast ontwerp. Voor soortgelijke of andere uitdagingen komen wij graag met u in contact.